vineri, iunie 12

Politist de tras pe dreapta


Cand am vazut asta m-am gandit daca sa rad sau sa plang.

Desigur, nu la asta se reduce imaginea Politiei Romane dar e deplorabil ca dam peste astfel de agramati din ce in ce mai des. Si mai regretabil e ca, daca acest agent sef nu stie sa scrie romaneste, probabil ca nu stie nici sa vorbeasca romaneste. Iar eu, cetatean, ma indoiesc ca stie sa aplice legea. Ma indoiesc si ca o cunoaste. Cum ar putea sa o cunoasca daca nu stie sa scrie si sa vorbeasca?
Mi-l si inchipui pe seful care semneaza, cum statea el pe pajiste, cu mana drepta sub cap si cu mandra la urechea stanga, rostindu-i vorbe dulci...din lege. Satul apoi de-atatea bovine pe care sa aplice legea, caci desigur, nici vacile nu mai sunt ce-au fost in tara asta, s-a apucat numitul sa studieze magari. Probabil ca pe acest parcurs logic a aflat ca ei parcurg zeci de kilometri in cautarea femelei, pentru imperechere. Sau nu a fost asa?
Poate ca dumnealui e un profesionist, care a efectuat cu meticulozitate verificarile in cazul ce i-a fost dat, a urmarit zi si noapte coada magarului si a constatat ca el parcurge multi kilometri cautand femele pentru imperechere....cu cat a crescut rata de perpetuare a speciei o fi aflat domnul politist? Dar daca a fost asa, atunci de ce nu a intrebat magarul cine e proprietar? Cred ca nici asa nu a fost.
Ramane o singura varianta. Domnul politist a efectuat verificarile si, din exces de zel, ne-a impartasit o experienta de viata: cei ce parcurg zeci de kilometri in cautarea femelei, pentru imperechere, sunt magari.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sint si eu in posesia unui PV contraventional care mentioneaza ca "find la volanul unui Sielo, vorbeam la telefon" si ca am avut de declarat ca "ma sunat seful".
Am semnat procesul verbal cu stinga, urlind (tacit filozofic - in plin centru al Cluj-ului) din toate g(a)urile ce puteau sa mi se revolte.

in cazul magarului de Beltiug, iar constat o oarecare tripla coincidenta:

1 - cunosc oameni (nu politisti) din zona aia (Beltiug-Ratesti) - o mixtura sasesc-unguresc-romineasca sora cu pamintul (cu via fiindca codru nu au)
oamenii ( nu politistii) sint in regula, isi cunosc pragmatic limitele si prioritatile.

2 - acum 3 zile am gasit primul restaurant bucurestean (dada) care listeaza vinuri (cam scumpe) de Beltiug - Nachbil Rose, alaturi de prepelite cu struguri si pui japonez

3 - in dialogul dintre prepelite si Nachbil, s-a pomenit despre o convingere masculine care zice: "decit sa se spuna ca sint bou, mai bine sa se spuna ca sunt magar"

:) spunea...

Am inteles ca te aflai la volan, vorbind la telefon, dar masina era stationata sau in mers?:))
Nu judec padurea dupa uscaciuni dar nu pot (desi sunt o persoana pasnica) sa nu ma revolt cand dau peste militieni care uita ca ei nu sunt legea ci doar o aplica.

Anonim spunea...

acel asin de cluj vina (literalmente) tot ceea ce in mintea lui reprezenta opulenta, burghezie, "fudulie" (nu ca as avea asa ceva :-))

sint de acor ca "libertatea este dreptul omului de a respecta legea" dar imi spun ca nici legea nu poate fi mai presus de "om"-enie

desi unde-i lege nu-i tocmeala ...si o pot tine asa (in contradictii) pina miine...

da, bineinteles ca eram in mers.

:) spunea...

Discutiile pe teme juridice sunt deliciul meu asa ca e mai bine sa nu continuam un sinistru.
Intrebarea viza posibilitatea contestarii PV-ului.

:) spunea...

Intelegand ca ai agreat PV-ul desi ii contestai esenta, intelegand ca ai lasat liber pe strazi politistul, abia azi imi dau seama ca nu-ti mai poate spune nimeni, nimic nou.
Nu stiu de ce te mai intreb: Si tu, Brutus?