joi, iunie 25

Imi doresc dar nu vreau

Viata poate fi si simpla uneori, cu atat mai simpla cu cat stii ce vrei si ce-ti doresti. Se complica atunci cand iti doresti dar nu vrei....pam pam pam. Oare d-asta nu inteleg barbatii femeile?:))S-ar putea.
Treaba e simpla. Imi doresc dar nu vreau. Nu-mi doresc dar vreau. Sau mai e partea nasoala cu nu-mi doresc, nu vreau dar trebuie. Am rezolvat ditamai mai misterul cognitivo-afectiv si-am dat o multime de raspunsuri.
Si ca sa tindem un pic spre perfectiune: cum faci sa-ti doresti ce ai pentru ca trebuie sa vrei?
Pfff, stiu, e greu!

3 comentarii:

Vlad spunea...

Oare de ce nu intelegem noi femeile? Zau daca-mi dau seama... Si e atat de simplu :|

Anonim spunea...

Wow…iata-ma aruncat (memorialistic) cu ani in urma, in plin conflict despre liberul arbitru. O veche prietena, parte a framintarilor din acea vreme, face azi un master in “Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala” (ca sa vezi unde ajungi din astfel de probleme:-)) Fata asta afirma azi : “daca viziunea ta si vocea ta interioara sint mai puternice decit opiniile din exterior – atunci iti stapinesti viata”. O forma usor distilata din afirmatia unui Rudolf Steiner, care zice ca “adevarata libertate rezulta unificind libertatea interioara cu cea exterioara” – cele doua fiind definite prea stufos ca sa mai consumam spatiu.

Poate o minte libera diferentia a dori de a vrea ? Sau e ea (mintea) sclava unor dogme (din ciclul “crede si nu cerceta, “ordinul se executa, nu se discuta”…) ?

Eu am concluzionat : ce doresc e si ce vreau :-).
Problema apare cind doresc si nu se poate / se poate si nu doresc. Conflict intre intre libertatea de a gindi si de a actiona.

La intrebarea ta finala vad (retoric) 2 solutii.

Pentru mintile libere un cintec zice “If you can’t be with the one you love, love the one you’re with” (clar piesa din perioada hippy - falanster al libertatii totale) sau altfel spus (tot musical) – “finding beauty in negative spaces”

Cealalta este resemnarea pasiva

Grand Finale Optimist: "Rise above this"

Anonim spunea...

o noua perspectiva asupra determinismului.
nu prea ai ce sa faci !
nu (prea-do you ?) poti opri trenul !

tu incerci, lupti si te declari invingatoare...dar odata si-odata (si inc-odata)
EL te va lovi.

victoria ta ar putea fi o epava de tabla

How do you stop a runaway train?
How do you stop the driving rain?
How do you stop the ripening corn?
How do you stop a baby being born?
(joni mitchell)

viata* invige (pina si) otelul

oripilezi literatura engleza (si agreez cu tine...ascult de 3 zile virgina woolf - "night and day" - si nu se mai terminaaa !) - in dulcele stil englez.


* mai trebuie definita viata: ADN, spirit ... ?...si versurile astea le vom comenta j-da ani de-aici'nainte - you are not to blame

cine dracu' e trenu' asta ?
are viata nevoie de gradient ?